Öğretmen Vakfı’nda Yapay Zeka ve Eğitimdeki Yeni Ufuklar: Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nin 59. Yıl Dönümü Paneli

1709573322928

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, kuruluşunun 59. yılına özel “Eğitimde Yapay Zeka: Ne Vaat Ediyor?” başlıklı bir panel düzenledi. Bu önemli etkinlik, yapay zekanın eğitimde nasıl devrim yaratabileceğini ve öğretim metodolojilerimizdeki potansiyel dönüşümleri tartışma fırsatı sundu.

Öğretmen Vakfı Ar-Ge ve İnovasyon Koordinatörü Onur Aydın’ın paneldeki konuşması, özellikle dikkat çekiciydi. Aydın, Minecraft Education Edition örneği üzerinden, yapay zeka destekli uygulamaların öğrencilerin kodlama becerilerini nasıl ileriye taşıdığını ve bu sürecin onların problem çözme yeteneklerini nasıl geliştirdiğini vurguladı. Aydın, “Yapay zeka, eğitimde bilgi ve pratiği birleştiren, genetik bilimindeki DNA sarmallarını anımsatan yenilikçi bir öğrenme yolculuğu sunuyor,” şeklinde konuştu.

Panel boyunca, Copilot, Gemini, Heygen, Eleven Labs, Runaway ve ChatGPT gibi çeşitli yapay zeka araçlarının Maya Okulları’nda nasıl etkin kullanıldığı ve eğitim metodolojilerimizi nasıl yeniden şekillendirdiği üzerinde duruldu. Bu araçların, öğretmenlerin ve öğrencilerin daha etkili ve interaktif öğrenme deneyimleri oluşturmalarına olanak tanıdığı belirtildi.

Bu panel, yapay zekanın eğitimdeki rolünü daha da derinlemesine anlamamızı ve bu teknolojinin gelecek nesillerin eğitimine nasıl şekil verebileceğini keşfetmemizi sağladı. Öğretmen Vakfı olarak, eğitimcileri ve öğrencileri desteklemek adına bu tür yenilikçi teknolojilerin potansiyelini keşfetmeye devam edeceğiz.

Eğitim Bilimleri Fakültesi’nin yeni yaşını kutlarken, Öğretmen Vakfı olarak, yapay zekanın eğitimdeki vaatlerini araştırmaya ve bu alandaki yenilikleri tüm eğitim camiasına sunmaya devam edeceğiz.

Ziya Hoca'nın Perspektifi

Ziya Hoca’nın paylaşımlarını;

Ziya Hoca’nın Perspektifi bölümünde bulabilirsiniz.

Bu yazıları da inceleyebilirsiniz