Çevre Kirliliği ve Geri Dönüşüm (Open Schooling)

Çevre kirliliğine karşı ortak mücadelede, eğitim kurumlarından yerel yönetimlere, teknoloji geliştiricilerden bireylerin kendilerine kadar geniş bir yelpazede iş birliği ve diyalog zemininin oluşturulduğunu vurguladı.
Screenshot 2024-03-23 at 16.43.37

Önce Öğretmen Vakfı’ndan Çevre Kirliliği ve Geri Dönüşüm Farkındalığı Toplantısı (Open Schooling)

Önce Öğretmen Vakfı, 16 Şubat 2024 Cuma günü, çevre kirliliği ve geri dönüşüm farkındalığına odaklanan bir toplantı düzenledi. Doç. Dr. Metin Sardağ’ın moderatörlüğünde gerçekleşen bu önemli buluşmaya, veliler, öğretmenler, öğrenciler, belediye temsilcileri, teknopark yetkilileri ve üniversiteden akademisyenler katıldı. Toplantının temel amacı, çevre kirliliği sorununun yerel düzeyde anlaşılması, geri dönüşüm ve çevre bilinci konularında farkındalık yaratılması ve bu yönde ortak stratejilerin geliştirilmesiydi.

Katılımcılar, çevresel sorunların çözümünde toplumun her kesiminin üstlenebileceği roller ve geri dönüşümün önemi üzerine derinlemesine tartışmalar yürüttüler. Belediye ve teknopark yetkilileri, yerel düzeyde yürütülen çevre dostu projeler ve geri dönüşüm programları hakkında bilgi verdiler, üniversite akademisyenleri ise çevre bilincinin artırılmasına yönelik araştırmaları paylaştılar.

Önce Öğretmen Vakfı, bu toplantıyla birlikte, çevre kirliliğine karşı ortak mücadelede, eğitim kurumlarından yerel yönetimlere, teknoloji geliştiricilerden bireylerin kendilerine kadar geniş bir yelpazede iş birliği ve diyalog zemininin oluşturulduğunu vurguladı. Toplantı, geri dönüşüm ve çevre koruma bilincinin yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir çözümler geliştirme konusunda önemli bir adım olarak değerlendirildi. Bu problemin çözülmesi ve bu bilincin oluşması amacıyla ‘Pet Journey’ projesinin hayata geçirilmesine karar verildiğinin açıklanması, toplantının sonunda katılımcılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Ziya Hoca'nın Perspektifi

Ziya Hoca’nın paylaşımlarını;

Ziya Hoca’nın Perspektifi bölümünde bulabilirsiniz.

Bu yazıları da inceleyebilirsiniz

Bir Öğretmenden Bin Öğretmene