24 Şubat 2024 | 10.00 - 13.00 | Maya Okulları İncek Yerleşkesi
Önce Öğretmen Vakfı'nın hazırladığı ‘Navigasyon Çağı ve Çocuk’ temalı 24 Şubat atölyelerimiz, ebeveynlere çocuk yetiştirmenin incelikleri, karşılaşılacak zorluklar ve bu süreçte ilerlemenin püf noktaları hakkında derinlemesine bilgiler sunuyor.
Navigasyon Çağı ve Çocuk
Kimler için?
Navigasyon Çağı Etkinlikleri, 3-7 yaş arasındaki çocuklara ebeveynlik yapan anne ve babalar için.
Not:
Navigasyon Çağı ve Çocuk atölyelerine katılım ücretsizdir. 1. ve 2. oturumlarda gerçekleştirilecek her bir programın toplam kontenjanı 45 kişi olarak sınırlandırılmıştır.
Katılım & Detaylar
Atölyelere kayıt navigasyoncagi.com üzerinden gerçekleştirilecektir.
Eğitimde yeni ufuklara yelken açmak için sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız!
Son Katılım: 22 Şubat – 17.00
Atölye Programları
Aşağıda bulunan programlar 1. oturum ve 2. oturum olmak üzere 2 kere gerçekleştirilecektir. her konuşmacının atölyesinin konuları 2 atölyede de aynıdır. Her oturumda ebeveynler 1 atölyeye katılabilmekte.
🕝 Etkinlik Takvimi
10.00 – 10.45 – Ziya Öğretmen’in açılış konuşması.
10.45 – 11.15 – Atıştırmalıklar, Kahve, Muhabbet
11.15 – 12.00 – 1. Oturum Atölyeleri
12.15 – 13.00 – 2. Oturum Atölyeleri
Prof. Dr. Ziya Selçuk
Hayat Memat Meselesi, Ona Göre
Gerçekte kendi korkularımızdan beslenen ve çocuklara karşı orantısız güç kullanarak yaptırmak istediklerimizin yapılmasını sağlamak için basit konuları bile “hayat memat meselesi” eyleyerek yol alabiliyoruz. Asıl hayat memat meselesi nedir ? Çocukluğu, gençliği, cesurca ve hayalleri doğrultusunda yaşamaya teşvik etmek… Peki bu durum kendi yaşantımızı sorgulamamızı gerektirir mi ?
” Acaba ben korkuyor muyum? ” “Benim asıl hayat meselem ne?” diyor musunuz? Gelin aslında hayati dediğiniz her şeyin hayatımız olduğu konusuna bir değinelim…
Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal
Çocuğumun Beyninde Neler Oluyor?
Bu oturumda çocuklarımızın beyin gelişimine ve ebeveynlik davranışlarımızın bu süreç üzerindeki etkilerine odaklanacağız, etiketleme ve kıyaslamanın yanı sıra, stresli iletişimin çocukların zihinsel ve duygusal yapısı üzerindeki olumsuz etkilerini ele alırken, sağlıklı aile ilişkilerinin temellerini nasıl atabileceğimizi keşfedeceğiz. Ebeveynler olarak uygulayabileceğimiz pratik stratejilerle, çocuklarımızın bireysel yeteneklerini nasıl destekleyebileceğimizi öğrenme fırsatı bulacağız.
Ali Koç
Ebeveynlik Yolculuğunuzu Kucaklayın
Ebeveynler için çocuk yetiştirme yolculuğunun her aşamasında karşılaşabilecekleri zorluklar ve fırsatlar ele alınacak. Anaokulundan itibaren başlayan eğitim serüveninde ebeveynlerin nasıl desteklenmesi gerektiği üzerine konuşulacak ve her yaş grubunun ihtiyaçlarına uygun rehberlik sağlanacak.
Gizem Alav Şapçı
Aile İçinde Şefkatli İletişimin 4 Anahtarı
Şiddetsiz İletişim yaklaşımını temel alarak, aile içi ilişkileri güçlendirecek 4 temel anahtar paylaşılacak ve katılımcıların ilişkilerini destekleyici seçimler yapmaları için farkındalıkları artırılacaktır. Bu atölye, zor anlarda şefkatli gücü yeniden bulma ve ilişkilerde bağ kurma yöntemleri sunacak.
Dr. Ufuk Timuçin
Evde Olumlu Davranış Mayası
Çocukların olumlu davranışlar sergilemesi ve bu davranışları geliştirmeleri için ebeveynlerin nasıl bir yol izlemesi gerektiği üzerine odaklanılacak. Bu atölyede, çocukların olumlu davranışlarını nasıl teşvik edebileceğiniz ve olası ebeveyn hatalarını nasıl düzeltebileceğiniz konusunda pratik bilgiler verilecek.
Dr. Bahar Eriş
Yetenek Keşfi ve Gelişimi
Yetenek gelişiminin temel ilkeleri, yetenek gelişiminin aşamaları ve bu süreçte ebeveynlerin ve öğretmenlerin rolleri üzerinde durulacaktır. Katılımcılar, çocukların bireysel yeteneklerinin nasıl keşfedileceği ve destekleneceği konusunda bilgi sahibi olacaklar.
Prof. Dr. Belma Tuğrul
Çocuk Deyip Geçme
LEGO Tuğlaları kullanarak gerçekleştirilecek etkileşimli oyunlarla, hem çocukların hem de yetişkinlerin kendilerini ifade etme yollarını keşfetmeleri hedeflenmektedir. Bu atölye, katılımcıların duygu, düşünce ve davranışlarını anlamalarına ve özgün oyunlar tasarlayarak başkalarını daha iyi anlamalarına olanak tanıyacak.
Prof. Dr. Uğur Batı
Dijital Ebeveynlik ve Bazı Harika Alternatifler
Pandemi süreci ve teknolojik çağın getirdiği değişimlerle birlikte, dijital ebeveynlik becerilerinin geliştirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu atölyede, sosyal medya ve bilişim araçlarının doğru kullanımı, teknoloji kötüye kullanımını engelleme yolları ve faydalı kullanım için gerekli bilgiler ve beceriler ele alınacaktır.
Çocuk Atölyeleri
Velilerimiz, “Navigasyon Çağı ve Çocuk” atölyelerimizde eğitim yolculuğunun derinliklerine dalarken, miniklerimiz de kendi özel atölyelerinde eğlenerek öğrenmenin tadını çıkaracaklar.
- Çocuk Yogası Atölyesi
- Ritmik Jimnastik ve Dans Atölyesi
- Lego ile Masal Atölyesi
- Seramik Atölyesi
- Ahşap Atölyesi
Çocuklar için
Eğlenceli Atölyeler
Velilerimiz, “Navigasyon Çağı ve Çocuk” atölyelerimizde eğitim yolculuğunun derinliklerine dalarken, miniklerimiz de kendi özel atölyelerinde eğlenerek öğrenmenin tadını çıkaracaklar.
- Çocuk Yogası Atölyesi: Miniklerimiz, yoga yaparak hem fiziksel hem de zihinsel esnekliklerini artıracak. Bu atölye, onlara huzur ve dengenin kapılarını aralayacak.
- Ritmik Jimnastik ve Dans Atölyesi: Çocuklarımız, enerjilerini müziğin ritmiyle buluşturacak ve sanatın dönüştürücü gücünü deneyimleyecekler.
- Lego ile Masal Atölyesi: Hayal güçlerini zirveye taşıyacakları bu atölyede, legolarla kendi hikayelerini yaratacak ve maceralarını paylaşacaklar.
- Seramik Atölyesi: Minik parmaklar, toprağın sıcaklığını hissederken, yaratıcılıklarını serbest bırakıp benzersiz seramik eserler ortaya çıkaracak.
- Ahşap Atölyesi: Küçük ustalarımız için tasarlanan bu atölyede, çocuklarımız el becerilerini kullanarak kendi ahşap oyuncaklarını veya sanat eserlerini yaratacaklar. Bu süreçte hem motor becerilerini geliştirecek hem de yaratıcılıklarını ifade etmenin tadını çıkaracaklar.